Přestali vás bavit nekonečné televizní seriály? Rozčiluje vás „aktuální“ zpravodajství, které jste již slyšeli několikrát za den? Potom přestaňte přepínat programy, odložte dálkový ovladač a vyrazte ven, kde to skutečně žije. Opravdu nevíte kam? Pak se inspirujte našimi dnešními tipy.
For Fishing 2018
Pokud jste rybářem, tak si jistě, nenecháte ujít rybářskou výstavu FOR FISHING 2018, která se, jako již tradičně, koná v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Můžete se těšit na skutečně největší rybářský veletrh konající se v České republice. Všichni nadšení rybáři, pro které je tato výjimečná akce určena, se zde seznámí s novinkami a aktuálními trendy ve světě rybaření.
Tak jako v minulých ročnících budou i letos prezentovány různé rybolovné techniky, součástí bohatého programu budou velmi zajímavé přednášky např. od Karla Nikla „Champion of Champions“, nebo přednáška Jirky „Scopexe“ Majera „Lov říčních kaprů“ atd.
Těšit se můžete i na soutěže, a to nejen pro dospělé návštěvníky, ale i pro jejich děti. Přínosné a také zajímavé bude i zhlédnutí filmu „Poslední zbytky ticha“, které bude součástí přednášky Karla Nikla, v níž se zaměří na ekologické otázky a ožehavá témata dnešní doby.
Táborský festival vína a gastronomie 2018
Milujete-li dobré jídlo a kvalitní víno, pak vás musíme pozvat na Táborský festival vína a gastronomie 2018. V příjemném prostředí hotelu Palcát můžete degustovat vína nejen z Čech, Moravy, ale také z mnoha zemí celého světa, které se Táborského festivalu vína a gastronomie 2018 letos zúčastní.
Zároveň se můžete těšit na výtečné kulinářské zážitky, které uspokojí vaše chuťové buňky i váš zrak. Jedním z nich bude například exotické degustační memu STREET FOOD NA TALÍŘI,které slibuje zajímavý zážitek. Street food čili jídlo prodávané hawkerem na ulici, bude v tomto případě zahrnovat pestré menu o pěti chodech, které připraví Miroslav Mužík, šéfkuchař restaurace Terasa Jordán.Během této výjimečné akce budete mít možnost ochutnat Thajsko, Japonsko, Řecko, Mexiko a Itálii. A o výtečný gastronomický zážitek se postarají i výborná moravská vína spolku Mladí vinaři.
Pokud milujete ryby, pak si rozhodně nenechte ujít zážitkové pětichodové menu nazvané MOŘE V TÁBOŘE S MARTINEM SVATKEM. Čekají na vás lahůdkypřipravené šéfkuchařem restaurace Goldie hotelu Nautilus.Výtečné marinované mušle, pražma, mořský vlk, či halibut v rozmanitých úpravách s exotickými přísadami jsou pochoutkami, na kterých si můžete během této degustace pochutnávat.
Součástí oblíbené akce bude samozřejmě také bohatý doprovodný program. Zajímavá bude mimo jiné i zážitková degustace kávy připravené podle tradiční brazilské metody CUPPING.Tak jako přední odborníci a obchodníci s kávou si budete moci vychutnat vůni i chuť kvalitních ARABIK. Degustace bude v rukou pana Zdeňka Plášila.